Teunissen hoopt ook na ‘hectische finale’ nog op geel

VideoMike Teunissen is begonnen aan zijn eerste 'gewone' Tourrit in het geel. Na de ploegentijdrit van zondag, wacht vandaag een lastige etappe van Binche in België naar Épernay in Frankrijk.

,,Ik hoop sowieso nog een dag in het geel te blijven, maar de etappe krijgt een vrij hectische finale die ook nog eens lastig is", kijkt Teunissen vooruit. ,,We hebben meer mannen die goed kunnen sprinten en ook dit soort specifieke aankomsten aankunnen.”

Quote

Ik begin steeds meer te beseffen wat er de laatste dagen allemaal is gebeurd.

Mike Teunissen

De etappe naar Épernay kent een lastige finale met vijf klimmetjes. ,,Hoe we het gaan aanpakken, moeten we zien. Het is eerst zaak dat we zoveel mogelijk bij elkaar in de buurt blijven en goed met elkaar communiceren", zegt de geletruidrager. ,,Het is een specifieke aankomst. Of ik de sprint voor Wout van Aert zal aantrekken of dat we beiden voor eigen kans kunnen gaan, zien we in de finale wel.”

Teunissen kende turbulente dagen sinds hij zaterdagmiddag in Brussel verrassend de sprint van de eerste etappe won en als eerste Nederlander sinds Erik Breukink in 1989 de gele trui veroverde. 

Volledig scherm
Mike Teunissen. © BELGA

,,Ik heb de afgelopen nacht ongeveer zeven uur geslapen. Om half zeven was ik wakker en toen vroeg ik me af of ik nog door zou kunnen slapen. Maar tegelijkertijd kwamen de gedachten. Ik begin steeds meer te beseffen wat er de laatste dagen allemaal is gebeurd. We hebben in de ploegentijdrit ook laten zien waar we als ploeg toe in staat zijn: dit is uniek. We voelen elkaar goed aan."

Volledig scherm
© ANP Graphics