Teunissen: Het is geen PlayStation

VideoEen banddikte. Dat scheelde het op de finish. Geen etappewinst voor Dylan Groenewegen, maar een tweede plek achter Caleb Ewan, omdat Mike Teunissen net te vroeg op kop kwam. 

Volledig scherm
Mike Teunissen (L) en Wout van Aert. © BELGA

,,Het is geen PlayStation. Dat zie je maar weer", zei Teunissen tegenover de NOS, terwijl hij uit fietste. ,,Zelfs op 250 meter van de streep en de wind vol op zijn kop kan Dylan het niet. Jammer.” De trein van Team Jumbo-Visma ging vol voor de tweede ritwinst van Groenewegen, op dik vier kilometer van de finish al. Voor Teunissen lag de finish net honderd meter te ver. ,,Het was ons plan om ook vroeg op kop te komen. Uiteindelijk komen we een half mannetje te kort om Dylan écht goed af te zetten. Als ik honderd meter verder had kunnen fietsen, dan hadden we gewonnen.”

Of Teunissen een tweede plek al zag aankomen? ,,Ik vreesde hier wel voor, ja. Ewan heeft het geluk dat hij nu over Dylan heen kan komen.” In de zevende rit was het wel raak voor de sprinter van Team Jumbo-Visma. Het scheelde in de elfde etappe een banddikte. 

Bekijk hieronder de samenvatting van de elfde etappe: 

  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”