Teunissen: Het is geen PlayStation

VideoEen banddikte. Dat scheelde het op de finish. Geen etappewinst voor Dylan Groenewegen, maar een tweede plek achter Caleb Ewan, omdat Mike Teunissen net te vroeg op kop kwam. 

Volledig scherm
Mike Teunissen (L) en Wout van Aert. © BELGA

,,Het is geen PlayStation. Dat zie je maar weer", zei Teunissen tegenover de NOS, terwijl hij uit fietste. ,,Zelfs op 250 meter van de streep en de wind vol op zijn kop kan Dylan het niet. Jammer.” De trein van Team Jumbo-Visma ging vol voor de tweede ritwinst van Groenewegen, op dik vier kilometer van de finish al. Voor Teunissen lag de finish net honderd meter te ver. ,,Het was ons plan om ook vroeg op kop te komen. Uiteindelijk komen we een half mannetje te kort om Dylan écht goed af te zetten. Als ik honderd meter verder had kunnen fietsen, dan hadden we gewonnen.”

Of Teunissen een tweede plek al zag aankomen? ,,Ik vreesde hier wel voor, ja. Ewan heeft het geluk dat hij nu over Dylan heen kan komen.” In de zevende rit was het wel raak voor de sprinter van Team Jumbo-Visma. Het scheelde in de elfde etappe een banddikte. 

Bekijk hieronder de samenvatting van de elfde etappe: 

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’