Geraint Thomas op het podium in zijn gele trui.
Volledig scherm
Geraint Thomas op het podium in zijn gele trui. © AFP

Knaven trots op Thomas: 'Dromen kunnen werkelijkheid worden'

De Nederlandse Team Sky-ploegleider Servais Knaven zag vol bewondering hoe Geraint Thomas een verse gele trui kreeg uitgereikt. De Brit van Sky kan de eindzege in de Tour de France, met alleen nog de slotrit naar Parijs voor de boeg, eigenlijk niet meer ontgaan. 

 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’
 2. Column Thijs Zonneveld | Dit was geen stap vooruit voor het wielrennen, het waren er een paar miljoen
  PREMIUM

  Column Thijs Zonneveld | Dit was geen stap vooruit voor het wielrennen, het waren er een paar miljoen

  Volgens columnist Thijs Zonneveld heeft de wielersport voor vrouwen een paar miljoen stappen vooruit gezet dankzij de Tour de France Femmes. ,,Je kunt constant de vergelijking trekken met de Tour voor mannen, maar veel interessanter is de vergelijking met de situatie zoals die er was vóór de Tour des Femmes. Toen keek er welgeteld niemand naar de Tour voor vrouwen, want die was er niet.”