Jumbo-Visma speelt vandaag volledig de kaart Groenewegen

Volgens Grischa Niermann, ploegleider van Jumbo-Visma, kan Dylan Groenewegen vandaag in Reims een gooi doen naar de ritzege. De Amsterdamse topsprinter kwam zaterdag, in de eerste etappe van de Tour de France, ten val. 

,,Hij laat al het hele jaar zien dat hij goed is. Die val was een domper, maar inmiddels hebben we wel goede signalen gezien”, aldus de Duitser, die kort voor de start van de etappe geen twijfel liet bestaan over de intenties van de ploeg op weg naar Nancy. ,,We gaan rijden om er een massasprint van te maken.”

De rolverdeling is daarin weer zoals vooraf gepland. Dus met Mike Teunissen als de zogenoemde lead-out, de man die Groenewegen in de laatste honderden meters in stelling moet brengen. ,,Dat had hij ook gedaan als hij nog in het geel had gereden. Jammer dat we de trui kwijt zijn, maar Alaphilippe was gisteren gewoon heel sterk.” ook de Duitser Tony Martin zal in de laatste kilometers, mocht het op een massasprint uitdraaien, een voorname rol spelen. In Brussel nam de Nieuw-Zeelander George Bennett die taak op zich. Niermann: ,,Toen hebben we Tony gespaard met het oog op de ploegentijdrit.”

,,Zoals ik me nu voel kan ik gewoon sprinten‘’, zegt Groenewegen zelf voor aanvang van de rit. ,,Maar het is natuurlijk even afwachten hoe ik me voel in de koers.‘’

Volledig scherm
Dylan Groenewegen. © BELGA
  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’