Volledig scherm
Dylan Groenewegen. © ANP

Groenewegen hoopt dinsdag te starten ondanks kniepijn

Dylan Groenewegen heeft goede hoop dat hij de Tour de France dinsdag kan hervatten. De Nederlandse sprinter van LottoNL-Jumbo, die vrijdag en zaterdag de zevende en achtste etappe won, ging zondag hard onderuit en blesseerde zich aan zijn linkerknie.

Groenewegen kon na zijn val op de kasseien zijn weg vervolgen, al ging dat behoorlijk moeizaam. De Amsterdammer haalde de finish in Roubaix en heeft inmiddels foto's van zijn linkerknie laten maken. ,,Daaruit is niet gebleken dat hij niet meer verder kan. We wachten maandag even af en hopen dat hij dinsdag weer van start gaat'', aldus een woordvoerder van de Nederlandse wielerploeg.
Maandag is een rustdag in de Tour. Het peloton verblijft in Annecy. Dinsdag volgt de eerste bergetappe.

Groenwegen zelf hoopt de rustdag in de Tour de France te gebruiken om zo goed mogelijk te herstellen van zijn flinke valpartij in de negende etappe. ,,Je stuur breken is echt niet cool kan ik je na vandaag vertellen'', liet de winnaar van twee ritten in deze editie via Twitter weten. ,,Gelukkig had ik een ploeg om me heen die me door de laatste pijnlijke 80 kilometer heeft geholpen. Bedankt jongens, nu een nachtje goed slapen en we zien maandag wel verder.''

Na de eerste rustdag in de Tour volgt dinsdag de eerste bergetappe.

Volledig scherm
Dylan Groenewegen. © AFP