Volledig scherm
Tony Martin, Wout Van Aert, Mike Teunissen en Steven Kruijswijk na de gewonnen ploegentijdrit. © photo: Cor Vos

‘Geel Teunissen moet eventueel wijken voor klassement Kruijswijk’

Iedereen bij Jumbo-Visma geniet met volle teugen van het geel van Mike Teunissen, maar de prioriteit ligt vandaag in de 215 kilometer lange etappe van Binche naar Épernay, met een verraderlijke heuvelachtige finale, niet zozeer bij het verdedigen van de trui. Alles moet wijken voor het algemeen klassement van Steven Kruijswijk.

,,Onze nummer één prioriteit is dat Steven een goed klassement rijdt”, benadrukt ploegleider Grischa Niermann. ,,Daar moet in het ergste geval alles voor wijken, al hopen we natuurlijk dat dat niet nodig is.”

De derde etappe van de Tour de France is grotendeels vlak, maar in de laatste 45 kilometer liggen er nog drie cols van de derde en een van de vierde categorie op de renners te wachten. Ook de slotkilometer in finishplaats Éparnay is lastig.

,,Mike en Wout mogen allebei voor hun eigen kans gaan”, wijst Niermann op Teunissen en Van Aert. “Maar ze moeten ook nog Steven kijken. Al verwachten we dat we in de finale nog meer dan drie renners vooraan zullen hebben.”

Kruijswijk staat er dankzij de formidabele ploegentijdrit van gisteren van alle klassementsrenners het beste voor. De Brabantse klimmer staat derde op tien seconden van Teunissen. Behoorlijk wat concurrenten heeft hij al op een aardige achterstand gezet.

,,Het is heel belangrijk dat Steven geen tijd verliest”, geeft Niermann aan. ,,Als het uit elkaar valt op een paar kilometer van de meet en Steven zit er niet bij, dan is het wel duidelijk wat er gedaan moet worden.”

Volledig scherm
Ploegleider Grischa Niermann. © AD