Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu van der Poel tijdens de wereldbeker veldrijden in Les Gets, Frankrijk. © Red Bull

De Tour de France volgens Van der Poel: ‘Alaphilippe is mijn favoriet’

Geboeide kijkerDe eerste twee weken van de Ronde van Frankrijk werden gedomineerd door de crossers, maar de beste van allemaal zat gewoon voor de buis. Mathieu van der Poel (24) over wat tot nu toe zijn aandacht trok in deze Tour.

Door Daan Hakkenberg

Elke dag schakelt Mathieu van der Poel even in voor de Tour de France. In het Italiaanse Livigno (waar hij op hoogtestage was), het Franse Les Gets (waar hij teleurstellend zestiende werd in de wereldbekerwedstrijd mountainbike) of thuis in het Belgische Kapellen. ,,Vroeger keek ik eigenlijk nooit naar de Tour, ik vond het saai. Maar omdat ik nu zelf ook tussen die mannen rijd, kan ik het niveau meer inschatten. Dat maakt het leuker om te kijken.’’

  1. Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Het kan wel eens een teleurstellend wielerjaar worden voor wielrenner Mark Cavendish. De Britse sprinter mag al niet meedoen aan het baanrennen bij de Olympische Spelen in Tokio en moet ook nog maar afwachten of hij de Tour de France mag rijden. Manager Rod Ellingworth van zijn nieuwe ploeg Bahrain-McLaren heeft gezegd dat de Tour geen zekerheid is voor de sprinter van het eiland Man, die al dertig Touretappes won in zijn carrière.