Volledig scherm
Wielertour PZC © PZC

De PZC Lezerstour is weer open: schrijf je nu in

VLISSINGEN - De Lezerstour, het Tour de France-spel van de PZC, staat online. Kun jij het beste voorspellen welke sprinters, klimmers en tijdrijders de etappes naar hun hand gaan zetten? Schrijf je nu in en stel jouw team van 20 renners samen!

Jouw 20 renners kunnen in elke etappe punten scoren met hun positie in de etappe-uitslag én hun plaats in de klassementen van de gele, punten-, berg- en jongerentrui na elke rit. Ook scoren ze aan het einde van de Tour de France punten met hun eindposities in de klassementen.

Etappe 2 is een ploegentijdrit: dan behalen jouw renners geen punten voor de daguitslag, omdat die alleen teams vermeldt. Wel behalen je renners punten op basis van hun positie in de andere klassementen na afloop van deze etappe.

Je kunt je tot zaterdag 6 juli 15.00 uur aanmelden met een (nieuw) team; tot dat moment kun je ook nog renners wisselen. Gedurende de Tour kun je in totaal drie renners in je team vervangen. Dat kan vanaf etappe 1 tot de aanvang van etappe 16. Die wordt verreden op dinsdag 23 juli, na de tweede en laatste rustdag.

Nieuw: speel tegen deelnemers buiten Zeeland

Je kunt weer een subleague aanmaken om het op te nemen tegen je familie, vrienden, buren of collega’s. Dit jaar kun je voor het eerst ook in een subleague strijden tegen deelnemers buiten het verspreidingsgebied van de PZC. Bij andere titels van DPG Media wordt hetzelfde wielerspel gespeeld. Dat maakt het mogelijk om, nadat je bent ingelogd  bij de Lezerstour, deelnemers op te zoeken die meedoen bij andere titels zoals BN DeStem, Brabants Dagblad of aan het landelijke wielerspel van AD.

Mooie prijzen

Voor de top 20 van het eindklassement van de PZC Lezerstour zijn mooie prijzen beschikbaar. Zo is er voor de winnaar van het eindklassement een Merida Scultura 400 fiets ter waarde van 1.299 euro. Voor de nummer twee is er een Wahoo ELEMNT BOLT fietscomputer en voor de nummer 3 een Craft Team Sunweb replica. Daarnaast zijn er nog veel meer prijzen te winnen, zoals Shimano raceschoenen en een Propero III Met angi Helm. Bovendien is er een extra, landelijke hoofdprijs voor de overall winnaar van alle titels van DPG Media: de smart trainer Wahoo KICKR, die ook wordt gebruikt door Team Sky. Tot slot is er nog een prijs voor de deelnemer die eerste staat op 16 juli (eerste rustdag) en op 22 juli (tweede rustdag): de Gele trui van Le Patron.

Schrijf je nu in en doe mee aan de PZC Lezerstour!

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement