De Nederlandse winnaars van de verschillende truien, v.l.n.r.: Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Shirin van Anrooij en Demi Vollering.
Volledig scherm
De Nederlandse winnaars van de verschillende truien, v.l.n.r.: Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Shirin van Anrooij en Demi Vollering. © photo: Cor Vos

Alle klassementstruien in Tour de France Femmes naar Nederlanders: ‘Een ontzettend mooie week’

Alle klassementstruien in de Tour de France Femmes gingen naar Nederlanders. Annemiek van Vleuten pakte de eindzege en dus de gele trui. Demi Vollering, tweede in het algemeen klassement, greep de bolletjestrui. De groene trui voor winnares van het puntenklassement ging naar Marianne Vos, terwijl Shirin van Anrooij de beste jongere was en de witte trui mee naar huis mocht nemen.

  1. Vingegaard brengt Deense media in extase met ‘grootste sportprestatie ooit’: ‘Jonas was de Tourminator’

    Vingegaard brengt Deense media in extase met ‘grootste sportpres­ta­tie ooit’: ‘Jonas was de Tourmina­tor’

    Jonas Vingegaard werd gisteren na Bjarne Riis de tweede Deen die de Tour de France als winnaar afsloot. Daarmee plaatst hij zich volgens de Deense krant Politiken op gelijke hoogte met de nationale voetbalploeg die in 1992 Europees kampioen werd en tennisster Caroline Wozniacki, de enige Deense die een grandslamtoernooi wist te winnen. ,,Als dit al niet de grootste Deense sportprestatie ooit was, dan komt hij zeker in de buurt.”