Volledig scherm
Tijdens de raadsvergadering van 13 februari gaat het opnieuw over de zwembad De Spetter in Tholen. © Mechteld Jansen

Zwembad De Spetter wéér onderwerp van gesprek in extra, besloten raadsvergadering

THOLEN - Met het inplannen van een extra, besloten raadsvergadering wacht de discussie rondom zwembad De Spetter in Tholen een nieuw hoofdstuk. 

Die vergadering wordt donderdag 13 februari gehouden. Daarin wordt gesproken over de documenten die pas geleden openbaar werden gemaakt, zoals het kritische rapport van de Arbo Unie, maar ook over documenten waar het publiek nog geen weet van heeft. Voordat deze ook op internet komen, moeten ze geanonimiseerd worden. 

Voordat die klus is afgerond, zijn we een paar weken verder. Hoewel de Thoolse oppositiepartijen alles liever in volledige openbaarheid willen bespreken, kiezen zen eieren voor hun geld door nu toch besloten te vergaderen. 

Tweede keer

Het is al de tweede keer dat er een extra vergadering wordt gepland over het zwembad. De laatste keer, begin december, was de toon zo fel dat de oppositiepartijen het vertrek van burgemeester en wethouders eisten. Dat voorstel kreeg echter geen meerderheid. 

De Spetter moest afgelopen zomer dertien keer vroegtijdig dicht omdat het zwemwater te troebel werd. Dat kwam doordat de filters niet goed overweg konden met blokken chloor die werden gebruikt in plaats van vloeibaar chloor.