Volledig scherm
Het recreatiegebied bij Gorishoek © archieffoto Willem Mieras

Zienswijzen over nieuw vakantiepark bij Scherpenisse ongegrond verklaard

SCHERPENISSE - De gemeente Tholen heeft een reeks zienswijzen van camping de Zeester over het toekomstige vakantiepark Wulpdal ongegrond verklaard.

Het nieuwe park, waar 167 vakantiehuizen komen, is straks de grote buurman van de relatief kleine familiecamping De Zeester.

Eigenaar Hans van Woerkom benadrukt zich niet te verzetten tegen de komst van Wulpdal. "Dat park kan de hele omgeving alleen maar omhoog trekken. Het gaat mij om aan aantal praktische zaken die ook betrekking hebben op mijn camping. Zo heb ik aandacht gevraagd voor de waterafvoer van de camping via slootjes. Die mag niet in het gedrang komen."

Van Woerkom las in het bestemmingsplan dat Wulpdal een duikwinkel krijgt, maar hij wil niet dat er ook een vulstation voor duikflessen komt. Dat heeft hij zelf al. "We verdienen al geen gouden bergen aan die duikers", zegt hij. "Dus nog een vulstation wordt wat veel van het goede."

Het college verwerpt deze zienswijze, omdat het wel of niet beginnen van een vulstation niets iets is om in een bestemmingsplan te regelen. Er zouden overigens geen plannen zijn voor een dergelijke voorziening.

Een ander punt van Van Woerkom betreft de privacy. Hij wil vanuit zijn woning straks niet uitkijken op de huisjes van Wulpdal. Volgens het college zal dat ook niet het geval zijn. Van Woerkom schaart het afwijzen van zijn zienswijzen onder de noemer bureaucratie, maar laat het er waarschijnlijk bij zitten. "Ik heb goed contact met de ontwikkelaar van Wulpdal. Ik denk dat we er samen wel uitkomen."