Volledig scherm
Het prille begin van vakantiepark Wulpdal. Rechts is camping Zeester zichtbaar. © Chris van Klinken / Pix4Profs

Wulpdal in Scherpenisse eindelijk van start

SCHERPENISSE - Veel meer dan een bouwstraat is het nog niet. Bedoeld als ontsluiting voor de twee modelwoningen die er binnenkort gebouwd worden. Maar op termijn wordt het Wulpdal in Scherpenisse een heus vakantiepark met ruim 160 recreatiewoningen.

Ook worden sport- en spelvoorzieningen gerealiseerd. Receptie en horeca komen op een centrale plaats in het park. In oktober wordt begonnen met de bouw van de twee modelwoningen die potentiële kopers een beeld moeten geven van hoe het park er straks uit komt te zien.

Voldoende vraag

Het veelbesproken Wulpdal is een initiatief van Nootendaal bv en Bouwgroep De Nijs-Soffers uit Hoogerheide. Bram Roos van Roos Vastgoed & Ontwikkeling uit Middelharnis is aangesteld als begeleider van het proces. De ontwikkelaars hebben gekozen voor twee type woningen, bedoeld voor zes dan wel twaalf personen. Van elk type wordt er vooralsnog één gebouwd. De bedoeling is dat beide woningen komend voorjaar worden opgeleverd. De initiatiefnemers zijn er van overtuigd dat er voldoende vraag is naar woningen in het door hen gekozen marktsegment. ,,Wij staan voor duurzaamheid en kwaliteit.''

Het plan aan de Gorishoeksedijk heeft een lange aanlooptijd nodig gehad. Het eerste idee om ter plekke een recreatievoorziening te ontwikkelen dateert van 1976. Alle pogingen liepen steeds stuk. De laatste serieuze poging werd in 2006 ondernomen.

Crisis

De economische crisis gooide echter roet in het eten. De grond kreeg zelfs weer een agrarische bestemming, zodat alle ruimtelijke procedures opnieuw moesten worden doorlopen. Het nieuwe bestemmingsplan is inmiddels door de gemeente Tholen goedgekeurd.

Wulpdal komt grofweg te liggen tussen de campings Gorishoek en De Zeester. De vakantiewoningen krijgen een traditioneel Zeeuwse uitstraling en worden straks aan particulieren verkocht. De eigenaren krijgen wel een verhuurplicht. In een intentieverklaring is vastgelegd dat Roompot Vakanties de verhuur op zich gaat nemen.