Volledig scherm
© Gemeente Bergen op Zoom

Woningen op Zuneha-terrein in Halsteren

HALSTEREN -  Op het voormalige terrein van  Zuneha op de hoek Wouwseweg en Buurtweg in Halsteren komen 39 woningen. De loodsen van de slagersvleescentrale gaan tegen de vlakte. ,,Ik ben blij dat we straks eindelijk van die puist af zijn", stelt wethouder Patrick van der Velden. 

Woningcorporatie Stadlander, die het terrein  in bezit heeft, gaat het bouwproject uitvoeren. ,,Er komen circa dertig sociale huurwoningen en negen koopwoningen", vertelt Kimberley Willems,  vastgoedontwikkelaar van Stadlander. ,,Voor de koopwoningen zijn we in gesprek met een projectontwikkelaar. Maar het plan staat nog in de kinderschoenen", stelt Willems die aangeeft dat de overeenkomst met de gemeente Bergen op Zoom nog getekend moet worden. 

Volgens de huidige plannen worden de koopwoningen gebouwd in een rijtje of twee-onder-een-kap. Er komt geen appartementencomplex. ,,De huurwoningen zijn levensloopbestendig, dus geschikt voor jong en oud", geeft Willems aan. ,,Ook komen er enkele studio's voor eenpersoons huishoudens. Die zijn tweelaags maar niet hoger dan een reguliere woning."

Volledig scherm
© Gemeente Bergen op Zoom

,,Met de nieuwbouw op dit terrein krijgt ook woonwijk Rode Schouw een nieuw gezicht vanaf de entree via de Steenbergseweg en Wouwseweg", stelt wethouder Barry Jacobs. Om de bouwplannen mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. 

Op de schop

Het lege bedrijfspand en bijbehorende parkeerterrein gaan op de schop. Ook het groen moet wijken. ,,Het groen is niet onderhouden, heeft het terrein overwoekerd en kan niet recreatief worden gebruikt", stelt het college van B en W.  Het bestemmingsplan komt binnenkort zes weken  ter inzage. Omwonenden krijgen daarover schriftelijk bericht zodat ze eventueel bezwaar kunnen maken.

Rabobank

De verpauperde loodsen van Zuneha zijn de Bergse politiek, maar ook de inwoners van Halsteren al jaren een doorn in het oog. De slagersvleescentrale verhuisde al in 2000 naar Tholen. 

De Rabobank was er nog even gehuisvest maar de loodsen staan zeker al 15 jaar leeg.  Eerdere plannen voor een zorgcentrum met daarboven woningen kwamen niet van de grond. 

,,Nu komt er een mooie ontwikkeling voor jong en oud", stelt Jacobs.. ,,Het maakt Halsteren weer een  stukje fraaier."  Stadlander hoopt volgend jaar met de bouw te kunnen beginnen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement