Volledig scherm
Prins Kevin overhandigt samen met zijn gevolg het lespakket aan juf Janet Hakkeling van OBS Die Heenetrecht in Oud-Vossemeer. © Nick Hommel

‘Woaidaehen’ straks gesneden koek voor basisschoolleerlingen in Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Waarom heet Oud-Vossemeer tijdens de carnaval Grôôt Pesôôt? En wie is Pliessie Witte? Deze en meer vragen zijn verwerkt in een nieuw lespakket voor de basisschooljeugd over het carnaval in Oud-Vossemeer.

Het lespakket is door carnavalsvereniging de Vlôôientrappers ontwikkeld om leerlingen enthousiast te maken voor ‘De Woaidaehen’ – zoals carnaval genoemd wordt in Oud-Vossemeer – legt Niels Havermans van de vereniging uit. ,,Zo geven we leraren handvatten en informatie over de gewoontes en gebruiken van het carnavalsfeest op het dorp."

Lespakket 

De kist met carnavalsattributen, prentenboeken, knutsellessen, spelletjes, quiz en lessen is overhandigd aan de leerlingen van de Rooms-Katholieke basisschool St. Anthonius en het openbare Die Heenetrecht. 

De gemeente ondersteunt het lespakket met een paar honderd euro.  Iedere jaar wordt het van nieuw materiaal en nieuwe lessen voorzien. Havermans: ,,Zo hebben de basisscholen altijd actuele en relevante lesmaterialen gericht op het lokale carnaval.”