Volledig scherm
© Politieteam Oosterscheldebekken

‘Wijkagent is niet alleen fysiek aanspreekbaar’

THOLEN - Zijn de Thoolse wijkagenten te onzichtbaar? De lokale fractie van de SP vindt van wel. De politie neemt dat verwijt serieus, maar wijst erop dat de wijkagenten niet alleen fysiek aanspreekbaar zijn.

Dat zegt politiewoordvoerder Pierre-Ine Mattheussens. ,,Zichtbaarheid van agenten zegt niet per se iets over hun inzetbaarheid. Natuurlijk wel over hun fysieke aanspreekbaarheid en dat blijkt voor veel mensen toch nog steeds een graadmeter.”

Mattheussens legt uit dat de wijkagenten zich ook op andere manieren laten zien en horen zoals via Instagram en Twitter. ,,Daarnaast zijn ze ook nabij en aanspreekbaar via het contactformulier op politie.nl en bij hun diverse werkzaamheden in de wijk.”

Met naam, foto, en telefoonnummer in de gemeentegids komen, zal overigens niet gebeuren. De politie in dit district volgt wat dat betreft het landelijk beleid, zegt Mattheussens. Gegevens in de papieren gids verouderen snel bij een wijziging. ,,Via politie.nl is de wijkagent te vinden met naam, foto en bereikbaarheidsgegevens.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement