Volledig scherm
© ED

Wethouder Tholen 'Duikers laten plassen op een Dixie is niet van deze tijd'

THOLEN - Moet de gemeente Tholen nu echt tienduizenden euro's investeren om duikers comfortabeler te laten plassen? Dat vragen veel fracties zich af. ,,Zijn die vier Dixies bij de Bergsediepsluis niet voldoende?'', stelt Arjen Quist (SGP).

Het plaatsen van sanitaire voorzieningen bij duiklocaties is een wens van het college. Bij de Bergsediepsluis zou dat liefst 45.000 euro kosten, op andere plekken tussen de tien en twintig mille. ,,Die duikers worden te veel in de watten gelegd'', vindt Kees Slager (SP). ,,Voor onze eigen inwoners leggen we ook geen toiletten aan bij de strandjes. De mensen die bij de Schelphoek recreëren, vragen vaak of ze bij mij thuis mogen plassen.'' Slager vraagt zich af wat de duikers nu eigenlijk bijdragen aan de Thoolse economie. ,,Ze vertonen zich zelden in de dorpen.''

Quote

Voor onze eigen inwoners leggen we ook geen toiletten aan bij de strandjes.

Kees Slager (SP)

Ook PvdA, CU en ABT zetten vraagtekens bij de grote investeringen voor de duiksport. ,,De Nederlandse Onderwatersport Bond heeft z'n lobby in elk geval goed op orde'', constateert Corniel van Leeuwen (CU).

Wethouder Frank Hommel verdedigt het idee. ,,Je behoefte doen op een Dixie is niet meer van deze tijd'', vindt hij. In tegenstelling tot wat enkele fracties beweren, zijn duikers volgens hem van belang voor Tholen. ,,Een deel overnacht hier en bezoekt de horeca.'' Als er betere toiletten komen bij de Bergsediepsluis profiteren volgens Hommel ook de eigen inwoners daarvan.