Volledig scherm
© Stock.xchng

Wethouder gemeente Tholen blokkeerde e-mail niet bewust

THOLEN - Wethouder Jan Harmsen en een hoge ambtenaar van de gemeente Tholen hebben niet bewust het e-mailadres van een burger geblokkeerd. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat gedaan is naar aanleiding van opmerkingen van ABT.

De fractie uitte vorige week haar beschuldigingen aan het adres van Harmsen en de ambtenaar.  Stallander Kees van Winkelen, die zich vastbeet in de subsidieverstrekking van het project SamenDoen, zou volgens ABT te kritisch zijn geweest. Daarom zou zijn e-mailadres geblokkeerd zijn.

Het onderzoek verwerpt dat. Dat is uitgevoerd door een ICT’er van de gemeente in samenwerking met ICT West-Brabant-West - waar Tholen bij aangesloten is.

Volgens het rapport ligt de oorzaak bij Zeelandnet, de provider van Van Winkelen. Eén van de mailservers die het bedrijf gebruikt, stond op een zwarte lijst. Daardoor kreeg de e-mail van Van Winkelen het stempel: spam. De filters van Tholen vingen het daarom op, zetten het in quarantaine en stuurden een mail terug naar Van Winkelen: het bericht was geblokkeerd. Om herhaling te voorkomen, is het e-mailadres van Van Winkelen aangemerkt als betrouwbaar.

Han van ‘t Hof (ABT) kreeg tijdens een felle discussie de wind van voren van Jaap Hage (CU), omdat hij mensen onterecht zou hebben beschadigd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement