Volledig scherm
© Thinkstock

Website Thools archief vernieuwd

THOLEN - De website van het gemeentearchief van Tholen is uitgebreid en verbeterd. Nieuwe bronnen zijn toegevoegd en de site is nu ook goed met een mobiele telefoon of tablet te bezoeken.

De extra bronnen zijn niet de enige toevoeging. Scans en foto’s zijn op volledig scherm te raadplegen en is er ook de mogelijkheid toegevoegd om meteen te zoeken naar een naam of woord in de Zeeuwse Krantenbank.

Daarnaast zijn de gevangenenregisters van het Huis van Bewaring van Tholen over de periode 1830-1888 zijn te raadplegen en op naam te bevragen. Inwoners werden soms enige dagen opgesloten voor simpele vergrijpen, maar in die tijd als een ernstige overtreding werden gezien, zoals het rapen van schelpen of het gooien van sneeuwballen.

Het gemeentearchief Tholen beheert de archieven van de voormalige gemeenten en voorgangers in het grondgebied van de huidige gemeente Tholen. Naast de overheidsarchieven zijn in het depot ook archieven van kerken, verenigingen en particulieren opgeslagen. De website is te bereiken via archieftholen.nl

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.