Volledig scherm
© Thinkstock

Website Thools archief vernieuwd

THOLEN - De website van het gemeentearchief van Tholen is uitgebreid en verbeterd. Nieuwe bronnen zijn toegevoegd en de site is nu ook goed met een mobiele telefoon of tablet te bezoeken.

De extra bronnen zijn niet de enige toevoeging. Scans en foto’s zijn op volledig scherm te raadplegen en is er ook de mogelijkheid toegevoegd om meteen te zoeken naar een naam of woord in de Zeeuwse Krantenbank.

Daarnaast zijn de gevangenenregisters van het Huis van Bewaring van Tholen over de periode 1830-1888 zijn te raadplegen en op naam te bevragen. Inwoners werden soms enige dagen opgesloten voor simpele vergrijpen, maar in die tijd als een ernstige overtreding werden gezien, zoals het rapen van schelpen of het gooien van sneeuwballen.

Het gemeentearchief Tholen beheert de archieven van de voormalige gemeenten en voorgangers in het grondgebied van de huidige gemeente Tholen. Naast de overheidsarchieven zijn in het depot ook archieven van kerken, verenigingen en particulieren opgeslagen. De website is te bereiken via archieftholen.nl

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement