Volledig scherm
De haven in van Tholen-stad. © Joop van Houdt

Watersportvereniging Tholen renoveert steiger in haven

THOLEN - Watersportvereniging De Kogge in Tholen gaat zelf één van de steigers in de haven van Tholen renoveren.

De steiger wordt overgenomen van de gemeente en een stuk water wordt gepacht, waardoor er één geheel ontstaat dat door de vereniging wordt geëxploiteerd. Over de pacht van het stuk water werd deze week een overeenkomst getekend tussen de gemeente en De Kogge.

De slechte staat van de steigers in de haven van Tholen kwam in 2016 al aan het licht tijdens een inspectie, maar in oktober vorig jaar bleken ze er nog slechter aan toe te zijn dan was verwacht. De palen, liggers, en planken waren aangetast door houtrot.

De gemeente heeft eerder dit jaar vanwege de veiligheid al wat noodreparaties laten uitvoeren, maar dat was voor de lange termijn niet voldoende. Een plan om de steigers te vervangen kon niet op veel enthousiasme van de watersportvereniging rekenen. Na gesprekken is besloten dat De Kogger één van de steigers overneemt en zelf laat renoveren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.