Volledig scherm
Dit soort stukken touw treft waterschap Scheldestromen regelmatig aan in het riool onder Sint Philipsland. © Waterschap Scheldestromen

Waterschap slaat alarm: gemaal bij Anna Jacobapolder loopt steeds vast door touw in riool

ANNA JACOBAPOLDER - Stukken touw zorgen al jaren voor problemen in het rioolgemaal bij Anna Jacobapolder. Waterschap Scheldestromen wijst er daarom nog maar eens op dat in het riool alleen ‘poep, plas en toiletpapier’ thuishoren. 

Er zit heel vaak touw in het riool op Sint Philipsland. Medewerkers van het waterschap moesten alleen al vorig jaar vijftig keer naar het rioolgemaal bij Anna Jacobapolder omdat er touw in de pomp was blijven steken. Regelmatig valt daarbij de complete pomp uit: dat gebeurde afgelopen jaren al tientallen keren. Dat kost tijd en geld. 

Het waterschap denkt overigens niet dat er opzet in het spel is, zegt woordvoerster Janneke la Gasse. ,,We denken dat degene die dit doet, zich van geen kwaad bewust is. We proberen dus wat bewustwording te creëren.”

Het waterschap zoekt al een poos naar de herkomst van het touw, maar zonder resultaat. Wel wordt vermoedt dat het in de kern Anna Jacobapolder in het riool terecht komt. Daarom zoekt Scheldestromen nu de publiciteit, in de hoop dat de vervuiler stopt met touw lozen of dat mensen tips kunnen geven. Die kunnen bellen naar 088 2461000.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement