Volledig scherm
De Markt in Sint Maartensdijk © Google Maps

Voorzitter dorpstafel: 'Het gaat niet goed met Sint-Maartensdijk'

SINT-MAARTENSDIJK - Voorzitter Ron van der Graaf van de dorpstafel in Sint-Maartensdijk windt er geen doekjes om: 'het gaat slecht met ons dorp.' In de smalstad heerst ergernis over onder meer de vele lege plekken, leegstaande en verpauperde panden en de teloorgang van de middenstand.Dit jaar sloten al drie winkels hun deur.

Dit jaar sloten al drie winkels hun deur. "We zitten in een negatieve spiraal", stelt Van der Graaf. "Inwoners hebben het gevoel dat alle aandacht van de gemeente naar Tholen en Sint-Annaland gaat. Er moet iets gebeuren, zodat we weer wat positiever kunnen zijn over ons dorp."

Perspectief en trots

Om het tij te keren, neemt de dorpstafel samen met de ondernemersvereniging het heft in eigen hand. Met steun van Stadlander en de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij gaan ze een sociaal-maatschappelijke dorpsvisie opstellen.

Volgens Van der Graaf is er behoefte aan een duidelijk beeld over waar het heen moet met de smalstad. "Inwoners moeten perspectief zien en trots worden op hun dorp. En potentiële nieuwe inwoners moeten hier weer graag komen wonen."

Lees een uitgebreider artikel in de PZC van donderdag, editie Bevelanden/Tholen.

Volledig scherm
Ron van der Graaf en Piet Groffen van de dorpstafel lopen langs één van de vele leegstaande panden in het dorp. © Ernesta Verburg