Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg. © Marcelle Davidse

Voorwaardelijke celstraf geëist voor hardnekkige stalker

MIDDELBURG - Tientallen keren per dag langs het huis van je ex rijden, haar bellen, berichten sturen, langs haar werk gaan en haar thuis opwachten, maandenlang. Hiervan wordt de 44-jarige A.T. uit Tholen verdacht. De stalkingszaak kwam donderdag voor de rechter in Middelburg. Verdachte zelf was afwezig. De eis van de officier is vier maanden voorwaardelijke celstraf met daarbij een contact- en locatieverbod.

De acties van de Tholenaar hebben het slachtoffer angstig gemaakt. Zij vertelde op de zitting wat een impact het stalken op haar leven heeft. ‘’Ik voel mij machteloos. Ik heb meerdere keren duidelijk gemaakt dat hij mij met rust moet laten, maar hij luistert niet. Hij belt bij me aan, bonst op de ramen en kleppert met de brievenbus totdat ik er gek van word. Mijn huis voelt niet meer als mijn thuis.’' T. kon niet accepteren dat de relatie over is.

Het verweer van de advocaat is dat meneer het allemaal niet zo bedoeld heeft. Hij wilde de relatie alleen maar weer beter maken. De verdediging is van mening dat een contactverbod voldoende is.

Uitspraak is donderdag 9 mei.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement