Volledig scherm
© Stock.xchng

Volgend jaar geen 80, maar 60 km/u over de Oud-Vossemeersedijk

OUD-VOSSEMEER - Verkeer dat over de Oud-Vossemeersedijk tussen Tholen en Oud-Vossemeer rijdt, mag daar vanaf 2020 nog maar met 60 km/uur overheen. Nu is de maximumsnelheid nog 80 km/uur.

Per wanneer die maatregel precies in gaat, is nog niet duidelijk. In ieder geval volgend jaar, zegt een woordvoerster van de provincie Zeeland. 

De provincie beperkt de maximumsnelheid op aanraden van een verkeerspsycholoog. Die bestudeerde de weg nadat een reeks ongevallen in korte tijd gebeurde. Zo'n psycholoog kijkt naar het gedrag van deelnemers aan het verkeer en probeert dat positief te beïnvloeden.

Behalve de snelheidsmaatregel zullen regelmatige gebruikers van de weg volgend jaar nog iets merken: de kleine reflectorpaaltjes in de bochten worden weggehaald en vervangen door grotere borden met pijlen erop die de richting van de bocht aangeven. Ook wordt de weg in 2020 opnieuw geasfalteerd.

Sinds de ongelukken is een deel van de weg al een keer ruwer gemaakt. Uit metingen bleek dat het wegdek daar namelijk gladder was dan ingeschat.