Volledig scherm
Noad'76 kan gewoon op de huidige stek blijven. © Google streetview

Voetbalvereniging Noad'67 kan blijven zitten waar ze zit

SINT-PHILIPSLAND - Voetbalvereniging Noad’67 uit Sint-Philipsland verhuist niet naar een nieuwe locatie. De komst van een nieuw voetbalcomplex hing samen met de komst van de nieuwbouwwijk Luijsterrijk, maar die wordt veel kleiner dan in het oorspronkelijke plan.

In plaats van meer dan tachtig woningen op de plaats van de voetbalvelden worden er nu maar zeventien gebouwd. Die komen naast het voetbalcomplex, aan de Luijsterlaan. Noad kan daarom blijven zitten waar ze zit.

Onzekerheid

Het plan voor Luijsterrijk was al lang in voorbereiding, maar de afgelopen jaren bleef het stil. De voetbalvereniging bleef daardoor in onzekerheid en moest voorzichtig zijn met investeringen. 

Beu

Tot september. Toen was de club het wachten beu. Begonnen werd met de bouw van twee nieuwe kleedkamers, de verbouw van de kantine en als laatste stap renovatie van de bestaande kleedlokalen. Allemaal hard nodig, zei voorzitter Jaap van Oudenaarde. ,,We konden niet blijven zitten zoals het was. Elk weekend hadden we een tekort aan kleedlokalen, en de gebouwen gingen in kwaliteit achteruit.” 

Vrijstaand

De zeventien huizen worden allemaal vrijstaand. Ze krijgen elk twee parkeerplaatsen. Daarnaast worden in het openbaar gebied nog eens twintig parkeerplaatsen aangelegd voor bezoekers.

Masten

Omdat een deel van de woningen dicht tegen de tennisbanen van De Ruucstoppelen aan komt te liggen, wordt er een geluidswal aangelegd. Deze bestaat uit een talud met daarop geluidwerend scherm, samen 4,5 meter hoog. Daarnaast krijgt de tennisvereniging zes nieuwe lichtmasten. Die worden anders opgesteld dan de huidige masten, om lichtoverlast te voorkomen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement