Volledig scherm
Stefano La Heijne-Frans. © COC Zeeland

Vijfde vlaggenmast Tholen is al vroeg ‘gereserveerd’ voor regenboogvlag

THOLEN - Coming Out Day is pas over 156 dagen, maar een verzoek om dan de regenboogvlag te mogen hijsen in Tholen is al de deur uit. 

Dat verzoek komt van van LHBT Netwerk Zeeland. De organisatie wil er zeker van zijn dat op 11 oktober de regenboogvlag gehesen kan worden, verklaart voorzitter Stefano la Heijne de vroege aanvraag. 

Bijzonder

Tholen heeft het verzoek ook al gehonoreerd. La Heijne is daar blij mee. ,,Het is een bijzonder heuglijk feit dat die vlag voor het eerst in de gemeente gehesen wordt."

Uitnodiging

Burgemeester Ger van de Velde zal op 11 oktober aanwezig zijn. Volgens La Heijne is haar gevraagd de uitnodiging te delen binnen het college. ,,Maar de uitnodiging was wel persoonlijk aan haar gericht.”

Vijfde

Vorige week plaatste de gemeente Tholen de veelbesproken vijfde vlaggenmast bij de ingang van het gemeentehuis. Die mag - op aanvraag en na goedkeuring - gebruikt worden door organisaties om te vlaggen. De andere masten zijn bedoeld voor Rabobank (twee, als onderdeel van het huurcontract), de Nederlandse vlag en de gemeentevlag van Tholen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement