Volledig scherm
Bram Verhage (75) en zijn vrouw Anita (67) uit Arnemuiden maken graag gebruik van de camperplaats. © Timo van de Kasteele

Vernieuwde camperplaatsen bij haven van Tholen zijn populair

THOLEN - De camperplaatsen aan de haven in Tholen zijn vernieuwd. Bram Verhage (75) en zijn vrouw Anita (67) uit Arnemuiden verblijven er twee nachten. De twee pensionado’s zijn op doorreis naar hun zoon in Maarssen. “We komen hier al jaren, maar je kunt nu voor het eerst met goed fatsoen een tafeltje neerzetten.”

Het is druk in de haven van Tholen. Aan de steigers liggen volop bootjes en ook alle parkeerplaatsen zijn bezet. Op vier van de vijf camperplekken staan campers. Volgens havenmeester Lydia Suurland-de Wit is de belangstelling groot. ,,Camperaars weten Tholen te vinden, dat is een goed teken.”

Eerste tussenstop

Bram Verhage zit voor zijn veertig jaar oude camper, terwijl Anita afrekent bij de havenmeester. Even later komt ze terug. ,,Ik heb 14,50 euro betaald”, zegt ze. ,,Moet je in het hoogseizoen eens op een camping overnachten, dan betaal je het dubbele.” Tholen is vanuit Arnemuiden de eerste tussenstop. De twee kennen de haven goed. ,,Voorheen zat je hier op de kinderkoppen'', zegt Bram.,,In het voorjaar is het opnieuw bestraat. Je kunt nu goed buiten zitten.”

Quote

Je hebt alles wat je nodig hebt

Bram Verhage

Over de faciliteit in de haven van Tholen is het echtpaar dik tevreden. ,,Je hebt alles wat je nodig hebt”, zegt Bram. ,,Van een stroomaansluiting tot wifi, alles is er. Voor water moet je even het trapje af. Doen we met de gieter. Ik heb zelfs begrepen dat je het chemisch toilet kunt lozen. Hebben wij nog niet gedaan. Ook de sanitaire voorzieningen van de jachthaven zijn prima.”

Gemeente

De gemeente Tholen legde de camperplaaten bij de haven enkele jaren geleden aan. Onlangs zijn ze vernieuwd en is er één bij gekomen. In andere kernen komen wellicht ook camperplaatsen.

Lees het volledige verhaal in de PZC van zaterdag.