Volledig scherm
Onderzoek na steekincident aan Paracelsuslaan in Bergen op Zoom. © Christian Traets/Maric Media

Verdachte dodelijke steekpartij Bergen op Zoom 'vindt het vreselijk wat is gebeurd'

BERGEN OP ZOOM - Zakenman Michel van E. (44) uit Bergen op Zoom, die verdacht wordt van de moord of doodslag op zijn plaatsgenoot Marc Janvier (46), 'vindt het vreselijk wat er is gebeurd'. ,,Vooral voor het slachtoffer zelf en zijn familie. Hij is helemaal van de kaart'', zegt advocaat mr. Tom van Riel.

De raadsman zegt niet te weten wat zich precies heeft afgespeeld in de woning van de ex-vrouw van de verdachte. Zij was de nieuwe vriendin van het slachtoffer. Wel gaat hij ervan uit dat geen sprake is van voorbedachten rade, oftewel moord: ,,Dat is mijn standpunt. Er is een worsteling geweest, dat is duidelijk. Maar mijn cliënt moet zijn verhaal nog vertellen. Hij is nog niet gehoord door de politie.''

Van E. raakte zelf gewond bij de steekpartij. Hij verblijft in het penitentiaire ziekenhuis in Scheveningen.

Het Openbaar Ministerie 'houdt de verdenking voorlopig breed' en sluit moord niet uit. Het zegt niets over de vermoedelijke toedracht en de vraag of de verdachte bijvoorbeeld zelf een mes had meegenomen of dat hij in een opwelling heeft gehandeld. 

Evenmin is duidelijk waarom de man zo laat - tegen 02.00 uur - in de woning was bij zijn ex en hun twee jonge dochters. Bekenden gaan uit van een crime passionel. De politie houdt het vooralsnog op 'een misdrijf in de relationele sfeer'.

Het fatale geweldsincident is in Bergen op Zoon ingeslagen als een bom. Slachtoffer én verdachte staan bekend als keurige burgers en goede vaders voor hun kinderen. Het slachtoffer werkte in de logistiek bij een internationale onderneming in Breda. 

De verdachte leidt een lokaal bekend familiebedrijf.