Volledig scherm
Nog even volop gespetter in zwembad De Spetter. foto Marcelle Davidse IPTCBron ©Marcelle Davidse zwembad; de spetter; tholen; 2016; © Marcelle Davidse

Veel zwemmers voor het goede doel in Tholen

THOLEN  - Een kleine 260 mensen hebben deze week deelgenomen aan de Zwemvierdaagse op Tholen. Vier dagen lang trokken ze baantjes in de zwembaden De Spetter in Tholen en Haestinge in Sint-Maartensdijk.

In de baden deden respectievelijk 152 en 105 mensen mee, van jong tot oud. Aan de zwemvierdaagse is elk jaar een goed doel gekoppeld. Dit jaar is dat de stichting Vrienden van Siem. Die zamelt inmiddels al vele jaren geld in voor goede doelen op het gebied van kanker.

Het goede doel van dit jaar is het project 'Vrouw in beeld' van het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen. Het geld wordt besteed aan een soort digitale tafel, waar iPads in verwerkt zitten. Daarop kunnen vrouwen met kanker informatie vinden over alle facetten van de ziekte.

Hoeveel de zwemvierdaagse heeft opgebracht is nog niet duidelijk. Aan het eind van het jaar maken de Vrienden van Siem - de voetbalvrienden van de in 2006 overleden Siem Vroegop - bekend hoeveel ze dit jaar met al hun activiteiten hebben opgehaald.