Volledig scherm
Keetie van Oosten-Hage behoorde jarenlang tot de nationale wielertop. Ze fietst nog steeds veel en doet zaterdag mee aan de toertocht die haar naam draagt. © Peter de Brie

Veel keuze op Keetie-toertocht vanuit Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Recreatieve toerfietsers hebben de datum al lang met rood in hun programma omcirkeld: komende zaterdag wordt de tweede editie van de Keetie van Oosten-Hage toertocht verreden. Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 60, 90 en 130 kilometer. 

De organiserende stichting Fietsen Op Tholen heeft dit keer ook een 20 kilometer lange familiepuzzeltocht aan het programma toegevoegd, met onderweg een tussenstop bij een lokale fruitboer. De Markt in Sint Maartensdijk staat volgens voorzitter Roy Guequierre de hele dag in het teken van wielersport en sportief bewegen. ,,We willen Tholen als relatief onbekend fietsgebied beter op de kaart zetten.” Bij de 60 en 90 kilometer is een tussenstop voorzien bij het Huys van Roosevelt in Oud-Vossemeer. De 130 kilometer maakt een lus naar Schouwen-Duiveland, met een pauze in Bruinisse. 

De bevoorrading is volgens Guequierre dik in orde. ,,Vooraf is er voor iedereen koffie en een bolus. En na afloop wacht een pastamaaltijd in de feesttent.’' Naamgeefster Keetie van Oosten-Hage rijdt zaterdag zelf ook mee. De in Sint-Maartensdijk geboren renster behoorde in de jaren ‘60 en ‘70 tot de absolute wereldtop, zowel op de weg als op de baan.

Dikke banden race

Donderdagavond gaat het wielerfeest overigens al van start, met een dikke banden race voor de jeugd. Daarbij wordt samengewerkt met het Evenementencomité Smalstad. ,,Het is onze ambitie om op termijn in alle kernen op Tholen dikke banden races en andere fietsactiviteiten te organiseren", verklaart Guequierre. 

Alle informatie is te vinden op de Facebookpagina Keetie van Oosten Hage Tour

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement