Volledig scherm
De haven van Tholen. De rolbrug ligt in de strekdam op de voorgrond. © Waterschap Scheldestromen

Vandalen slaan weer toe, loopbrug bij Tholen maand buiten dienst

THOLEN – Opnieuw is de elektrische rolbrug op de keerdam in Tholen-stad het doelwit van vernielingen. Met als gevolg dat de brug nu bijna een maand buiten bedrijf is. 

,,De techniek is grondig vernield”, zegt woordvoerder Arjan Goossen van waterschap Scheldestromen. ,,Magneten die de brugdelen vastgrijpen zijn er af geschroefd.” Het waterschap wacht op nieuwe onderdelen en zoekt naar een manier om de loopbrug vandalismebestendig te maken. Dit gebeurt in samenwerking met de gemeente Tholen. Hoe lang de brug buiten gebruik is, weet Goossen vooralsnog niet. 

Het is niet voor het eerst dat de loopbrug in de Thoolse haven doelwit is van vandalisme. Nog voor de oplevering van de brug, anderhalf jaar geleden, werd het mechaniek dusdanig vernield dat de brug maandenlang buiten gebruik werd gesteld. Toen zijn maatregelen getroffen om de brug hufterproof te maken. Een aantal maanden ging dat goed. De loopbrug is bedoeld voor wandelaars en fietsers om een ommetje in de haven te maken. Met een druk op de knop kunnen ze de elektrische brug bedienen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement