Volledig scherm
Foto: ANP

Van Ommen ziet definitief af van winkel in wozoco Scherpenisse

SCHERPENISSE - Arjan van Ommen begint definitief geen supermarkt in het toekomstige woonzorgcentrum in Scherpenisse.

Hij stopt ook met de buurtwinkel.

Dat heeft hij naar eigen zeggen besloten in samenspraak met de gemeente, zorgaanbieder Sjaloom en woningcorporatie Stadlander.

Van Ommen baat de buurtwinkel in de Weststraat sinds enkele jaren uit. Er werken cliënten van Sjaloom. De ondernemer, die ook Spar-supermarkten exploiteert in Sint-Maartensdijk en Oud-Vossemeer, was van plan op termijn een grotere winkel te beginnen in het woonzorgcentrum.

Hij moet daar echter een behoorlijke investering voor doen, maar dat ziet hij niet zitten nu de gemeente toestaat dat er grote supermarkten komen in Tholen en Sint-Annaland. Van Ommen denkt dat de kleine supermarkten, waaronder zijn eigen Spar-winkels, het daardoor heel erg moeilijk zullen krijgen. Daarom wil hij geen ongewis avontuur aangaan in Scherpenisse. "Als ik dat doe, moeten mijn andere winkels een solide basis vormen, maar dat is straks niet meer het geval."

De ruimte voor een supermarkt in het woonzorgcentrum komt er gewoon. De gemeente en Stadlander zoeken een andere uitbater. Van Ommen denkt niet dat ze die zullen vinden. "In die ruimte komen straks appartementen."

Nu hij niet meer naar het woonzorgcentrum gaat, zegt Van Ommen logischerwijs ook te stoppen met de verliesgevende buurtwinkel. Hij weet nog niet wanneer.

Woensdag is het startschot gegeven voor de bouw van vijf levensloopbestendige woningen en het woonzorgcentrum. Lees daarover meer in de PZC van donderdag.