Volledig scherm

Twee aanhoudingen in zaak van gestolen Bosatlassen in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft twee mensen aangehouden in verband met de diefstal van Bosatlassen, rond de jaarwisseling, uit verschillende scholen in Bergen op Zoom.

De politie heeft na de diefstallen aangiftes opgenomen van medewerkers van de betreffende scholen en is een onderzoek begonnen. Dit onderzoek resulteerde er in de twee aanhoudingen. De ene verdachte is een jongen van 17 jaar uit Scherpenisse. Hij is op 20 juni aangehouden.

Heling
Hij is overgebracht naar een politiecel. Hij heeft een verklaring afgelegd en werd daarna weer in vrijheid gesteld. Ook een 51-jarige vrouw uit Scherpenisse is aangehouden. Zij wordt verdacht van heling. De vrouw wordt ervan verdacht de atlassen op internet te koop te hebben aangeboden.

Verklaringen
Deze vrouw is op 11 juli aangehouden. Zij heeft verklaringen afgelegd bij de politie en is, net als de andere verdachte weer op vrije voeten gesteld. Meerdere aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.

  1. Intratuin Halsteren omgetoverd tot 'Winterefteling'

    Intratuin Halsteren omgetoverd tot 'Win­te­ref­te­ling'

    Wie de Intratuin in Halsteren binnenstapt, waant zich in de Efteling in winterstand. Het tuincentrum is grotendeels omgetoverd tot een magische kerstwereld waarin je via toverachtige omgevingen wordt weggevoerd van het alledaagse leven.  De grootste Intratuin van Nederland maakt ieder jaar werk van de feestuitstalling, maar lijkt zich dit jaar overtroffen te hebben. Het gekozen thema is ‘Koninklijk’. Wekenlang is er gewerkt aan een grootste kerstshow. Je wordt ontvangen in een ware balzaal en toegesproken door een koninklijk figuur. Een herkenbare uil wijst je naar de kerstshow. Dit jaar hebben ze zes verschillende kerstthema’s uitgewerkt: de traditionele kerst, nieuw dit jaar zijn de bomen vol luxe kerstornamenten, de moderne kerst, love by nature en als laatste loop je een oude kapschuur binnen met een grove brocante stijl. Je kijkt er je ogen uit!