Volledig scherm
© Eldridge Pentury

‘Thoolse wijkagenten moeten bekender worden’

THOLEN - Thoolse wijkagenten zouden met naam, foto, en telefoonnummer opgenomen moeten worden in de gemeentegids die jaarlijks verschijnt. Dat vindt de fractie van de SP op het eiland.

De politieke partij baseert dat op een enquête die ze pas zelf hield op de braderie in Sint-Maartensdijk, schrijft ze op haar website. ‘We vroegen aan de Thoolse bezoekers of ze weten wie hun wijkagent is. Van de bijna honderd mensen die die vraag beantwoordden, bleek 87 procent geen flauw idee te hebben. De wijkagenten falen tot nu toe in het zichzelf bekend maken aan de inwoners van Tholen’. 

Contact

Fractievoorzitter Theo Korevaar zegt niet verbaasd te zijn over de uitkomst. ,,We merken ook in gesprekken dat mensen niet weten wie de wijkagent is. Een wijkagent moet contact hebben met mensen en door de straten lopen, niet een keer langs scheuren in een busje."

In de Thoolse gemeentegids staat de politie overigens wel vermeld met adres van het steunpunt (in het gemeentehuis) en de telefoonnummers 112 en 0900-8844. De gids wordt jaarlijks huis-aan-huis verspreid en is ook digitaal beschikbaar.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement