Volledig scherm
stockadr woning huis huur koop controle belasting © Thinkstock

Thoolse raad stemt zuchtend en kreunend in met hogere belasting voor huizenbezitters

THOLEN - Met de stijging van de OZB op Tholen hebben veel partijen in de gemeenteraad moeite, maar ze stemmen er toch mee in. Dat bleek donderdagmiddag tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces.

Huizenbezitters zien de onroerendezaakbelasting vanaf volgend jaar met acht procent stijgen. Dat komt neer op een paar tientjes per jaar. Volgens het gemeentebestuur is dat nodig om het tekort op de zorgkosten te compenseren.

SP en PvdA/GroenLinks zagen liever dat de OZB maar met de helft zou toenemen. ,,Leg die zorgkosten niet neer bij de inwoners", betoogde Theo Korevaar, ,,Maar put eenmalig uit de reserves.” Jan Heshof vond het ‘apert onjuist om de rekening bij de burger weg te leggen."

SGP’er Cees Verloop vond de gedachten van de oppositiepartijen wel begrijpelijk, maar zijn partij zag niets in het teren op de reserves. ,,Door de OZB te verhogen worden de lasten egaal over de samenleving verdeeld.” CDA en VVD zeiden ‘pijn’ te hebben met de verhoging, maar vonden ook dat het niet anders kon. ,,Soms moet je die pijn nemen om iets aan de inkomstenkant te kunnen doen", vond Anco Fase (VVD).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement