Volledig scherm
Thoolse beroepsvissers komen op het Volkerak Zoommeer regelmatig vernielde fuiken tegen. Burgemeester Ger van de Velde is verbijsterd over het vandalisme. © Gemeente Tholen

Thoolse burgemeester boos over vernielde fuiken beroepsvissers

THOLEN - Verbijstering. Dat gevoel overheerst bij burgemeester Ger van de Velde na afloop van een gesprek met een aantal Thoolse beroepsvissers. De reden: moedwillig vernielde fuiken.

‘Dit moet stoppen!’ Met die woorden eindigt burgemeester Ger van de Velde een korte brandbrief op de Facebookpagina van de gemeente Tholen. Ze schrijft het bericht naar aanleiding van een gesprek met een aantal Thoolse beroepsvissers en een vertegenwoordiger van Sportvisserij Zuidwest Nederland. In ieder geval twee vissers vertelden dat zij hun vistuig regelmatig kapot terugvinden sinds het westelijke deel van het water in december 2017 weer is vrijgegeven voor de palingvisserij. Het vandalisme heeft de vissers naar eigen zeggen al tienduizenden euro’s gekost.

‘Met verbijstering heb ik de foto’s gezien en verhalen gehoord’, schrijft Van de Velde. ‘Het harde werk van de beroepsvissers wordt zo onmogelijk gemaakt. Dit moet stoppen!’ De Thoolse burgemeester heeft de vissers toegezegd het probleem onder de aandacht te brengen. En dat is ook het enige wat zij kan doen: het gebied valt wat handhaving betreft onder de omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid.

Volledig scherm
Het bericht van burgemeester Ger van de Velde op de Facebookpagina van de gemeente Tholen. © Facebookpagina Gemeente Tholen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.