Volledig scherm
De publieke tribune in de Thoolse raadzaal was maandagavond overvol. © PZC

Tholenaren geven stevig signaal af tegen zonneparken en windmolens

THOLEN - De manier waarop de gemeente Tholen omgaat met plannen voor zonneparken en meer windturbines, wordt niet met gejuich begroet. Dat bleek maandagavond wel bij de vergadering van de commissie Ruimte.

Tholen wil over zes jaar minstens 25 procent van de energievraag duurzaam opgewekt hebben. Hoe dat gehaald kan worden, werd besproken in een zogeheten discussienotitie. 

De publieke tribune bleek niet groot genoeg voor de ruim 150 bezoekers, waardoor extra stoelen bijgeplaatst werden in de raadszaal.

Onder hen inwoners van de Schakerloopolder, die via twee insprekers hun ongenoegen kenbaar maakten over de mogelijke komst van meer dan één zonnepark in de buurt van de Ceresweg. Volgens hen worden die plannen niet ondersteund door omwonenden.

Daarnaast was er ook een flinke delegatie die de stichting Vijf is Genoeg ondersteunde. Met meegetorste mini-windmolens en protestborden (‘We zijn pas blij met nix erbij’) ageerden zij tegen voorgenomen uitbreiding van windmolenpark Noordpolder bij Sint-Maartensdijk.

De raad neemt donderdag 4 april een besluit over het energiebeleid.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement