Volledig scherm
© stock.xchng

Tholen tikt Zeeuwse Muziekschool flink op de vingers

THOLEN - De Zeeuws Muziekschool (ZMS) moet forse maatregelen nemen om te zorgen dat ze financieel in de pas blijft lopen. Die oproep doet het gemeentebestuur van Tholen.

Tholen is één van de tien Zeeuwse gemeenten die het muziekonderwijs via de ZMS ondersteunt. Daarvoor betaalt ze jaarlijks een bijdrage. 

Voor 2020 stijgt die bijdrage met ruim 5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Terwijl de gemeentes onderling hebben afgesproken dat die stijging maar 2,5 procent mag zijn. Burgemeester en wethouders stemmen daar niet mee in, schrijven ze in een voorstel aan de gemeenteraad. 

Daarnaast maakt Tholen zich zorgen over de meerjarenraming, een inschatting van de financiën voor de komende jaren. Vanaf 2021 sluit die jaarlijks met een negatief saldo van minimaal 224.000 euro. ,,Op basis hiervan gaat de ZMS onder preventief toezicht van de provincie vallen", schrijven B en W.

Tholen wil daarom dat de ZMS een plan maakt, zodat begroting en meerjarenraming vanaf 2021 sluitend zijn. De gemeente pleit voor ‘rigoureuze maatregelen’ en wil dat er fors bezuinigd wordt op overheadkosten, die meer dan de helft van de totale begroting bedragen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement