Volledig scherm
Rewin-directeur Henk Rosman. © ron magielse / pix4profs

Tholen stopt met Brabantse regelingen

THOLEN - Tholen keert twee Brabantse samenwerkingen de rug toe om geld te besparen. 

Eén ervan is Rewin West-Brabant, een instituut dat zoekt naar bedrijven die zich in de regio willen vestigen. Tholen is daar met vijftien Brabantse gemeenten bij aangesloten. Omdat er niet genoeg ‘tastbare’ resultaten waren, stopt Tholen daarmee. In plaats daarvan verlegt ze haar focus naar Economische Impuls Zeeland. Dat werkt op dezelfde manier als Rewin, maar dan in Zeeland. Voor Tholen levert het een besparing op van 45.000 euro vanaf 2021.

Ook verlaat Tholen de Gemeenschappelijke Regeling West-Brabant. Dat samenwerkingsverband is opgericht de regio te versterken en te stimuleren op het gebied van economie, arbeidsmarkt, mobiliteit en ruimte. Het Thoolse vertrek zorgt voor een besparing van 80.000 euro. Daar tegenover staat wel een uittredingssom van 160.000 euro, die gedekt wordt uit de reserves.

Het idee om de regelingen te verlaten, komt voort uit Tholens wens om minder geld uit te geven. De maatregelen moeten dan wel zo min mogelijk effect hebben op dienstverlening aan burgers. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.