Volledig scherm
© Thinkstock

Tholen pakt armoede onder kinderen aan

THOLEN - In Tholen groeien minimaal driehonderd kinderen op in armoede. Dat zijn er driehonderd te veel, vindt de lokale PvdA-fractie.

De partij vindt dat er snel een plan van aanpak moet komen en krijgt steun van alle andere partijen in de raad.

Het getal driehonderd komt uit de beantwoording van schriftelijke vragen die PvdA-fractievoorzitter Jan Heshof onlangs stelde aan het college. "Maar het gaat in dat geval alleen nog maar om kinderen van ouders die langer dan een jaar een bijstandsuitkering hebben", weet hij. "Er zijn ook kinderen van wie de ouders in de schuldhulpverlening zitten of net hun baan hebben verloren. Het aantal ligt waarschijnlijk dus veel hoger."

De PvdA diende donderdag tijdens de raadsvergadering een motie in waarin het college wordt opgedragen een plan van aanpak op te stellen voor de bestrijding van armoede onder kinderen. Het kabinet maakt hier volgend jaar 100 miljoen euro voor vrij en Heshof wil zeker weten dat het geld dat Tholen krijgt goed wordt besteed. De gemeente begint wat hem betreft nu al met het in kaar brengen van kinderen die opgroeien in armoede.

Hoewel wethouder Jan Harmsen toezegde een plan van aanpak te gaan maken, diende Heshof de motie toch in. Alle partijen steunden hem.