De entree van de vereniging Maerloo aan de Campweg in Sint-Philipsland.
Volledig scherm
De entree van de vereniging Maerloo aan de Campweg in Sint-Philipsland. © Marcelle Davidse

Tholen laat zich niet zomaar beschuldigen van corruptie

THOLEN - De gemeente Tholen laat zich niet zomaar beschuldigen door mensen van de Fliplandse vereniging Maerloo. Vanwege smaad en laster doet de gemeente aangifte.

Die beschuldigingen liegen er ook niet om. Dat criminele mensen- en kinderhandelorganisaties hun tentakels diep tot in het Thoolse gemeentehuis hebben uitgestrekt, en ambtenaren omkochten. Allemaal om ervoor te zorgen dat de Fliplandse vereniging Maerloo verdwijnt uit de gemeente. 

Onzin, zegt Tholen. Een woordvoerder legde eerder uit dat Tholen Maerloo op de vingers tikte, omdat er illegaal gebouwd werd op een kavel aan de Campweg in Sint-Philipsland waar de vereniging gevestigd is. Maerloo moest die gebouwen slopen, anders wachtte een boete van 37.500 euro. 

In samenspraak met het kantoor van de landsadvocaat, Pels Rijcken, heeft Tholen nu aangifte gedaan tegen de vereniging, waar meerdere stichtingen onder vallen. Die houden zich bezig met het bestrijden van de handel in en misbruik van arme kinderen in ontwikkelingslanden.

  1. De Meestoof is na metamorfose klaar voor de toekomst, maar kan voorlopig nog niet open
    PREMIUM

    De Meestoof is na metamorfo­se klaar voor de toekomst, maar kan voorlopig nog niet open

    SINT-ANNALAND - Je kent het bijna niet meer terug. Na vijf maanden verbouwen ziet streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland er ineens heel anders uit. Een atrium met puntdak en veel glas verbindt nu het hoofdgebouw met de expositieschuur. De nieuwbouw zorgt ervoor dat het museum meer bezoekers tegelijk kan ontvangen. ,,We zijn klaar voor de toekomst, maar voorlopig kunnen we nog niet open”, zegt bestuurslid Wil Nelisse.