Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Tholen krijgt geen extra wijkagenten

THOLEN - Tholen moet het doen met de drie wijkagenten die het nu heeft. De gemeenteraad wilde er meer, maar dat gaat volgens het college niet gebeuren.

Dat er meer wijkagenten moeten komen in de gemeente Tholen is al jaren een stokpaardje van de lokale SP-fractie. Die kreeg het in juli voor elkaar dat de meerderheid van de raad een motie aannam waarin het college wordt opgeroepen om meer wijkagenten te vragen. Op basis van de norm - één wijkagent per vijfduizend inwoners - zou Tholen er recht hebben op vijf.

Thematische wijkagenten

Het college stelt nu dat het allemaal wat genuanceerder ligt. Tholen heeft weliswaar 'slechts' drie geografisch aangewezen wijkagenten, maar er zijn in de gemeente ook thematische wijkagenten en specialisten actief, onder meer op het gebied van jeugd, veiligheid, en verkeer. Deze agenten zijn ook binnen de buurgemeenten actief, maar volgens het college kennen ze Tholen en de lokale problemen goed.

De komst van twee extra geografische wijkagenten, die alleen op Tholen actief zijn, is volgens burgemeester en wethouders niet aan de orde. Ze beschouwen de motie als afgehandeld.