Volledig scherm
De kreekraksluizen en het gelijknamige windpark aan de zuidkant van de Oesterdam. © Paul Martens

Tholen houdt hart vast voor meer windmolens bij gemeentegrenzen

THOLEN - Nog meer windmolens tegen de gemeentegrenzen aan? Dat zou voor Tholen heel pijnlijk kunnen zijn, zegt wethouder Peter Hoek.

Hij houdt de plannen van energieproducent Innogy dan ook nauwlettend in de gaten. Die wil drie windmolens naast het Schelde-Rijnkanaal plaatsen, op grond van de gemeente Bergen op Zoom. ,,Dat raakt Thoolse belangen", zegt Hoek.

Maar dat is niet het enige. Vanuit een West-Brabants samenwerkingsverband op het gebied van energie kan ook een plan komen om bij Bergen op Zoom windmolens neer te zetten. Hoek: ,,Dan kunnen ze een locatie kiezen die voor Tholen uiterst pijnlijk is. Bij de Thoolse brug bijvoorbeeld. Op een kanaalbreedte afstand van de huizen van Tholenaren. Wat dat betreft houden we ons hart vast."

Hoek wijst ook op het Schouwse windpark Krammer (34 turbines) en het Reimerswaalse park Kreekraksluis (26 turbines). ,,Allebei staan ze nét niet op ons grondgebied. Die reflex is ook niet zo vreemd. Je ziet het overal: windmolens liefst zo ver van de eigen bewoning af en zo dicht mogelijk bij de buren.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement