Volledig scherm
© Thinkstock

Tholen geeft toch geld aan Stichting Mentorschap Zeeland

THOLEN - De Stichting Mentorschap Zeeland mag toch op financiële ondersteuning vanuit Tholen rekenen. Eerder werd het verzoek afgewezen. Daar maakte de lokale PvdA-fractie zich boos over.

Mentorschap Zeeland is er  voor mensen die zelf geen beslissingen meer kunnen nemen, bijvoorbeeld omdat ze dement zijn, een verstandelijke handicap hebben of in coma liggen. Als er geen familie is om de nodige zorg te regelen, kan de stichting een mentor aanstellen voor dit soort zaken. Dat gebeurt op vrijwillige basis. 

Uiteraard worden er wel kosten gemaakt en daarom vroeg de stichting eind vorig jaar 600 euro subsidie aan de gemeente Tholen. Dat verzoek werd afgewezen. Dat kon niet op begrip van de PvdA rekenen. Die stelde vast dat Tholen naast het 'arme' Vlissingen de enige gemeente in Zeeland was die de portemonnee dichthield. ,,Daarmee laten we kwetsbare inwoners in de kou staan, want dit zit niet in het dienstenpakket van de SMWO.''

Het college laat nu weten dat op basis van aanvullende informatie toch is besloten om de stichting dit jaar en in 2018 steeds 600 euro te geven.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement