Volledig scherm
© Thinkstock

Tholen en Montea slaan handen ineen voor bouw van distributiecentrum

THOLEN - De gemeente Tholen en het bedrijf Montea Nederland hebben maandag een convenant ondertekend voor de bouw van een distributiecentrum op bedrijventerrein Welgelegen.

Even leek het erop dat kledinggigant Primark een distributiecentrum wilde bouwen op het perceel van 100.000 vierkante meter, maar dat bedrijf koos voor Roosendaal. Door de handen ineen te slaan met Montea hoopt de gemeente dat er binnen afzienbare tijd alsnog wordt gebouwd.

Montea koopt de grond nog niet, maar gaat eerst op zoek naar een huurder. Als die is gevonden, wordt de grond gekocht en het distributiecentrum door bouwbedrijf Sprangers gebouwd. Hoewel er een ontwerp ligt voor een pand van 50.000 vierkante meter kunnen het in principe ook een paar wat kleinere centra worden.

Montea heeft overigens niet het alleenrecht op het perceel. Als er alsnog een bedrijf aanklopt dat zelf een distributiecentrum wil bouwen op Welgelegen kan dat in principe ook.

De gemeente zet sinds enkele jaren vol in op de komst van distributiecentra. Webwinkel Alternate bouwt er momenteel één op Welgelegen.