Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Tholen boekt succes in strijd tegen permanente bewoning op vakantieparken

THOLEN - Om te zorgen dat recreatieverblijven op Tholen niet gebruikt worden als woning, begon de gemeente vijf jaar geleden een speciaal project. En met succes: werden er in 2014 nog 96 bewoond, nu zijn dat er nog 24.

Om te controleren of een recreatiewoning tegen de regels in gebruikt wordt als woonverblijft, heeft de gemeente het Utrechtse bedrijf MB-ALL in de arm genomen. Dat bedrijf verzorgt ook de juridische procedures in die gevallen waar sprake is van overtreding. Uiteindelijk kan zo'n procedure uitlopen op oplegging van een dwangsom van 15.000 euro. 

Die handhaving vindt overigens gefaseerd plaats. Dat betekent dat niet in één keer alle gevallen van bewoning worden opgepakt. Telkens zijn er ongeveer tien zaken in behandeling. 

Op de Thoolse recreatieparken zijn nog 24 woningen permanent bewoond, vermoedt de gemeente, hoewel dat aantal steeds kan veranderen. ,,Er is in ieder geval sprake van een neergaande trend, als gevolg van de afgehandelde dossiers en de preventieve werking die uitgaat van de controles", licht een woordvoerder van de gemeente toe.