Volledig scherm
De sobere inrichting van de SPOR op het GGZ WNB-terrein in Halsteren. © Sanne Schelfaut

Tholen betaalt weer mee aan psychiatrische onderzoeksruimte

THOLEN - De speciale opvangplek voor verwarde personen in Halsteren, kan ook dit jaar op steun van Tholen rekenen. De gemeente draagt zo'n 4500 euro bij aan de spoedeisende psychiatrische onderzoeksruimte (SPOR).

De SPOR biedt tijdelijk plaats aan mensen die verward zijn en die anders in een politiecel zouden belanden. Tholen maakt er met vijf gemeenten gebruik van: Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht.

Tussen september 2017 en de twaalf volgende maanden is er door Tholen ongeveer tien keer gebruik gemaakt van de SPOR, zegt burgemeester Ger van de Velde. ,,We hebben de wettelijke taak om mensen te kunnen onderbrengen op een veilige plek als dat nodig is. Binnen het district Markiezaten hebben we dat samen opgepakt."

De gemeentelijke bijdragen wordt naar rato verrekend. Wie meer inwoners heeft, betaalt meer. Voor Tholen komt het neer op een kleine 4500 euro. Van de Velde: ,,Het is nog de vraag of dat structureel wordt. Landelijk wordt nagedacht of de gemeenten hier een vergoeding voor krijgen. Op dit moment is dat niet zo.” 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement