Volledig scherm
Het huidige Bravis Ziekenhuis in Roosendaal. © Chris van Klinken / Pix4Profs

Thema-avond tegen sluiting Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De actiegroep Red Bravis Bergen houdt maandag 19 augustus een thema-avond over de aanstaande sluiting van het ziekenhuis in Bergen op Zoom.

Bravis heeft nu nog twee ziekenhuislocaties, in Bergen op Zoom en Roosendaal. In april dit jaar werd echter besloten tot de bouw van één nieuwe hoofdlocatie bij Roosendaal. Vanaf 2025 blijft in Bergen op Zoom alleen een polikliniek over. De actievoerders van Red Bravis Bergen verzetten zich tegen de sluiting van het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Zij vinden dat de regio - met 325.000 inwoners - groot genoeg is om twee volwaardige ziekenhuizen in stand te houden. Ze wijzen er bovendien op dat voor inwoners van onder meer Tholen de zorg op grotere afstand komt te staan. Er is inmiddels een Facebookpagina aangemaakt en er is al een petitie tegen de sluiting van het ziekenhuis aangeboden aan het bestuur van Bravis.

Tijdens de thema-avond zal onder meer Henk van Gerven spreken; hij is Tweede Kamerlid en woordvoerder ziekenhuiszorg van de SP. De bijeenkomst is van 19.00 tot 22.00 uur in Den Enghel aan de Grote Markt in Bergen op Zoom.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement