Volledig scherm
© Thinkstock

Tbs verlengd voor man uit Sint Maartendijk (72) die vrouw doodde

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft de tbs met dwangverpleging van B. van 't H. uit Sint Maartensdijk (72), die in 1996 werd veroordeeld voor doodslag, met twee jaar verlengd. Hij kreeg destijds ook een celstraf van zeven jaar.

Van 't H. leidde na het verlaten van zijn vriendin, eind juli 1995, een zwervend bestaan en hield zich voornamelijk op in de Belgisch/Nederlandse grensstreek. Eind september ontmoette hij in een café aan de grens de toen 40-jarige Carla Aarts, die tijdelijk bij haar moeder in Putte verbleef. In zijn auto kregen ze ruzie over seks. Door met een karateklap haar strottenhoofd te verbrijzelen, maakte Van 't H. in 1995 een eind aan haar leven. Het stoffelijk overschot dumpte hij in een greppel bij het Spuikanaal bij Bath. Aan de moeder van Carla vertelde hij een dag later dat hij haar in Antwerpen was kwijtgeraakt. Enkele weken later werd haar lichaam door wandelaars gevonden. 

Doordat de moeder van Carla het kenteken van zijn auto had genoteerd kon deze worden achterhaald. Van 't H. werd in België aangehouden en aan Nederland uitgeleverd. Bij zijn elfde verhoor legde hij een bekentenis af.

Van 't H. kreeg destijds ook een celstraf van zeven jaar opgelegd. Er was tien jaar cel plus tbs geëist. In hoger beroep werd dat zes jaar cel. De tbs met dwangverpleging bleef gehandhaafd.