Leendert Bijnagte aan het jagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Leendert Bijnagte aan het jagen. © Anita Poot Fotografie

Steeds meer jongeren ontdekken het jagen: ‘Het is geen knallen, dat doe je op de schietbaan’

SCHERPENISSE/SPRUNDEL - Leendert Bijnagte uit Scherpenisse is jager. En met zijn 24 jaar is hij een jonge jager. Maar hij is lang niet de enige meer; steeds meer relatief jonge mannen en vrouwen hebben tegenwoordig een jachtakte op zak. ,,Een van de mooiste dingen van het jagen is het zijn in en zorgen voor de natuur.”

 1. 21 Antwerpse zeescouts in nood op Oosterschelde, ontredderde groep veilig aan de wal
  VIDEO

  21 Antwerpse zeescouts in nood op Ooster­schel­de, ontredder­de groep veilig aan de wal

  WEMELDINGE - Drie zeilscheepjes met in totaal 21 zeeverkenners uit Antwerpen aan boord en een begeleidingsboot zijn dinsdagochtend in de problemen gekomen op een stormachtige Oosterschelde tussen Wemeldinge en het eiland Tholen. Eén bootje sloeg om en twee liepen vast op een mosselbank. Inmiddels zijn alle opvarenden vermoeid, maar veilig aan de wal. Een persoon is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.
 2. Sylvana van Hees uit Oud-Vossemeer na goud op Paralympics: ‘Het was elke minuut training waard’
  PREMIUM

  Sylvana van Hees uit Oud-Vossemeer na goud op Paralym­pics: ‘Het was elke minuut training waard’

  TOKIO - Met een gouden medaille op de Paralympische Spelen schreven de Nederlandse rolstoelbasketbalsters geschiedenis. Na vier keer brons en één keer zilver was het eindelijk raak voor Oranje. De tot voor kort in Oud-Vossemeer woonachtige Sylvana van Hees (28) maakt deel uit van het team. ,,24 uur trainen in de week. Het was het elke minuut waard”, vertelde ze vanuit Tokio, waar ze haar koffers aan het pakken was voor de terugreis.