De Jumbo-supermarkt in Sint-Annaland ging woensdag na ruim twee weken verbouwen weer open.
Volledig scherm
PREMIUM
De Jumbo-supermarkt in Sint-Annaland ging woensdag na ruim twee weken verbouwen weer open. © Marcelle Davidse

Stalland kan weer naar zijn supermarkt, maar een karretje is nu wel verplicht

SINT-ANNALAND - Natuurlijk had de Jumbo-supermarkt liever een feestje gemaakt van z'n heropening in Sint-Annaland. Na tweeëneenhalve week verbouwen ging die woensdagochtend weer open. Zonder toeters en bellen, maar mét veiligheidsmaatregelen.

Rood-witte afzetlinten, twee ‘zware jongens’ voor de deur en winkelwagentjes die na gebruik grondig gepoetst worden. Naar binnen mogen maximaal honderd klanten tegelijk, leggen de beveiligers uit. Ze blijven in ieder geval tot het weekend staan om alles in goede banen te leiden. Maar op deze woensdagochtend lijkt iedereen zich er al van bewust te hebben gemaakt dat ze moeten winkelen onder andere omstandigheden. 

  1. De Meestoof is na metamorfose klaar voor de toekomst, maar kan voorlopig nog niet open
    PREMIUM

    De Meestoof is na metamorfo­se klaar voor de toekomst, maar kan voorlopig nog niet open

    SINT-ANNALAND - Je kent het bijna niet meer terug. Na vijf maanden verbouwen ziet streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland er ineens heel anders uit. Een atrium met puntdak en veel glas verbindt nu het hoofdgebouw met de expositieschuur. De nieuwbouw zorgt ervoor dat het museum meer bezoekers tegelijk kan ontvangen. ,,We zijn klaar voor de toekomst, maar voorlopig kunnen we nog niet open”, zegt bestuurslid Wil Nelisse.